Çocuğunuzun ilk süt dişleri ile başlayan işimiz, gerekli işlemler yapılarak tüm süt dişlerinin koruma altına alınması ile ileride sürecek olan daimi dişlerine rehberlik yapmayı kapsamaktadır.
Bebeklerde 6. ayda sürmeye başlayan süt dişlerinin 2.5 yaşına kadar tamamı sürmektedir. 2-6 yaş aralığında ağızda sadece süt dişleri bulunurken ilk daimi dişin sürmesi 6 yaş civarındadır 6-12 yaş aralığı karışık dişlenme dönemi olup 12 yaşında tüm daimi dişler ağızdaki yerini almaktadır. Bebeklik döneminden ergenlik dönemine kadar uzanan süreçte dişlere yapılan dolgu, kanal tedavisi, çekim, yer tutucu, amputasyon gibi uygulamalar çocuk diş hekimliği ( pedodonti) tarafından yapılmaktadır.
Süt dişlerinin temel olarak 2 görevi bulunmaktadır:
1.Yediğimiz besinleri parçalamak.
2.Alttan gelen daimi dişler için yer tutmak.
Süt dişlerinin erken kayıplarının önüne geçebilmesi için fissür örtücü ve flor gibi koruyucu diş hekimliği uygulamlarının yanı sıra çürük ve travmaya bağlı madde kaybı gözlenen dişlerde amputasyon, süt dişi kanal tedavisi ve dolgu gibi uygulamlar ile sağlanmaktadır. Erken çekilmiş süt dişlerinin yerine alttan gelecek dişin konumuna bağlı olarak yer tutucu uygulanabilmektedir.