Bembeyaz dişlere ve estetik bir gülümsemeye kim sahip olmak istemez ki! Ancak, dişlerimiz zaman içinde beslenme alışkanlıklarımız, kullanılan ilaçlar özellikle de tetrasiklin gibi antibiyotikler, sigara, kahve çay gibi renklendirici yiyecek ve içecekler ile yaşlanma gibi sebeplerden dolayı renk değişiklikleri, lekelenmeler ve sararmalar yaşanmaktadır.
Bu gibi durumlarda gündelik hayatımızda kullandığımız macun ve parlatıcılar yeterli gelmemektedir. Bu durumlarda en yaygın olarak tercih edilen uygulama diş beyazlatma ( bleaching) işlemidir.
DİŞ BEYAZLATMA ( Bleaching) YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Diş beyazlatma ( Bleaching) Uygulamaları Ofis Tipi ve Ev Tipi olmak üzere 2 çeşittir. Ofis Tipi Beyazlatma (Office Bleaching) yönteminde kişinin diş yapısı, ten rengi, istediği sonuca göre, hekim kontrolündeki 2-3 seanslık uygulamalar ile aynı gün içinde tamamlanan bir dizi işlemi kapsamaktadır.
İşlemin kalıcılığının arttırılması için diş taşı temizliği ile başlayan süreçte diş etlerine koruyucu sürülür, hemen ardından beyazlatıcı jel dişlere uygulanarak ışın aktivasyonu kimyasal ya da mavi ışık ile gerçekleştirilir. Belli bir süre dişlerde bekleyen jel temizlenerek işlem sona erdirilir. İstenilen sonuç ve hassasiyete göre seanslara devam edilebilir.
Ev Tipi Beyazlatmada ise hastaya yine diş hekimi tarafından verilen plaklara beyazlatıcı jelin uygulaması ile yapılır. Bu plaklar hasta tarafından gece yatarken kullanılmaktadır. Ev Tipi Beyazlatma Ofis Tipi Beyazlatmaya göre daha ucuz olup daha uzun süreli kullanım gerektirmektedir.
DİŞ BEYAZLATMA ( BLEACHING) HAKKINDA MERAK EDİLENLER
Diş Beyazlatma ( Bleaching) İşlemi Dişlerime Zarar Verir mi?
Hekim kontrolünde prosedürlere sadık kalınarak uygulanan diş beyazlatma ( bleaching) işleminin dişlere zararı bulunmamaktadır. İşlem sonrası geçici süreli hassasiyetler normal kabul edilmektedir.
Diş Beyazlatma ( Bleaching) Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim?
Beyazlatma işleminin ardından ilk iki hafta renklendirici yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesi gerekmektedir. Dişlerimizin beyazlığının kalıcılığı için çay , kahve, meyve suları özellikle de vişne ve karadut suyu, kırmızı şarap, kırmızı meyveler, domates ve kırmızı soslar, asidik yiyecek ve içecekler ile sigaradan mümkün oldukça uzak durulmalıdır.
Diş Beyazlatmanın ( Bleaching) Ömrü Ne Kadardır?
Renklendirici yiyecek ve içeceklerin ( sigara, çay, kahve, kola) tüketiminin sınırlandırılmasına bağlı olarak kalıcılığını arttırmak mümkündür. İhtiyaç duyulması halinde ise beyazlatma ( bleaching) işlemi 1-2 yıl arasında tekrarlanabilmektedir.